• O loʻo fuafua le Xpeng Motors e fausia taʻavale eletise i Europa e aloese ai mai tau
  • O loʻo fuafua le Xpeng Motors e fausia taʻavale eletise i Europa e aloese ai mai tau

O loʻo fuafua le Xpeng Motors e fausia taʻavale eletise i Europa e aloese ai mai tau

XpengO loʻo suʻe e Motors se faʻavae gaosiga i totonu o Europa, ma avea ma taʻavale eletise Saina fou e faʻamoemoe e faʻaitiitia le aʻafiaga o tau mai fafo e ala i le gaosia o taavale i totonu o Europa.

a

O le Pule Sili o le Xpeng Motors He Xpeng na faʻaalia talu ai nei i se faʻatalanoaga ma Bloomberg o se vaega o lana fuafuaga i le lumanaʻi e faʻaogaina le gaosiga, o Xpeng Motors ua i ai nei i le amataga o le filifilia o nofoaga i le EU.

Fai mai He Xpeng, o loʻo faʻamoemoe le Xpeng Motors e fausia le gaosiga gafatia i nofoaga e "tulaga maualalo le lamatiaga o tagata faigaluega." I le taimi lava e tasi, na ia faʻaopoopo mai talu ai o le faʻaogaina lelei o masini komepiuta e taua tele i galuega faʻatautaia o taavale, ua fuafua foi le Xpeng Motors e fausia se nofoaga autu tele i Europa.

E talitonu foi Xpeng Motors o ona tulaga lelei i le atamai faʻapitoa ma galuega faʻatautaia fesoasoani fesoasoani o le a fesoasoani i le ulufale atu i le maketi a Europa. Fai mai He Xpeng o se tasi lea o mafuaʻaga e tatau ai i le kamupani ona fausia ni nofoaga tetele faʻamaumauga i le lotoifale aʻo leʻi tuʻuina atu nei gafatia i Europa.

Fai mai He Xpeng o Xpeng Motors ua faʻatupeina tele i suʻesuʻega ma atinaʻe i matata faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le atamai, e aofia ai le atinaʻeina tutoʻatasi o meataalo, ma faʻailoa mai o le a sili atu le taua o semiconductors i taavale "atamai" nai lo maa.

Na taʻua e He Xpeng: "O le faʻatau atu o le 1 miliona taʻavale atamai i tausaga taʻitasi o le a avea ma mea e manaʻomia mo le avea ma kamupani manumalo i le isi sefulu tausaga. atonu e itiiti ifo i le tasi i le aso .

E le gata i lea, e talitonu He Xpeng o le fuafuaga faʻavaomalo a le Xpeng Motors o le a le afaina i tau maualuga. E ui lava na ia faʻaalia e faapea "o tupe mama mai atunuu Europa o le a faʻaitiitia pe a uma ona sii tau."

O le fa'atuina o se fa'avae gaosiga i Europa o le a va'aia ai le auai atu o Xpeng i se lisi fa'atuputeleina o ta'avale eletise a Saina, e aofia ai le BYD, Chery Automobile ma le Zhejiang Geely Holding Group's Jikrypton. O nei kamupani o lo'o fuafua uma e fa'alautele le gaosiga i Europa e fa'aitiitia ai le a'afiaga o tau a le EU e o'o atu i le 36.3% i ta'avale eletise mai fafo na faia i Saina. Xpeng Motors o le a feagai ma se tau faaopoopo o le 21.3%.

O tau o lo'o tu'uina atu e Europa ua na'o se tasi o itu o se fe'ese'esea'iga lautele i fefa'ataua'iga a le lalolagi. I le taimi muamua, o le Iunaite Setete na tuʻuina atu tau e oʻo atu i le 100% i luga o taʻavale eletise mai fafo na faia i Saina.

I le faaopoopo atu i le feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga, o le Xpeng Motors o loʻo feagai ma faʻatauga vaivai i Saina, feeseeseaiga tau fuafuaga o oloa ma se tau faʻaumiumi i le maketi Saina. O le tau o sea a Xpeng Motors ua pa'u i le sili atu ma le afa talu mai Ianuari i lenei tausaga.

I le afa muamua o lenei tausaga, na tuʻuina atu ai e le Xpeng Motors le tusa ma le 50,000 taʻavale, naʻo le tasi vaelima o faʻatauga faalemasina a le BYD. E ui lava o faʻasalalauga a Xpeng i le kuata o loʻo i ai nei (o le kuata lona tolu o lenei tausaga) na sili atu i faʻamoemoega a le au suʻesuʻe, o ana tupe maua na faʻamoemoeina na i lalo ifo o faʻamoemoega.


Taimi meli: Aug-30-2024