• Ua fa'amaonia e Taialani fa'amalosiga mo pisinisi fa'atasi vaega ta'avale
  • Ua fa'amaonia e Taialani fa'amalosiga mo pisinisi fa'atasi vaega ta'avale

Ua fa'amaonia e Taialani fa'amalosiga mo pisinisi fa'atasi vaega ta'avale

I le aso 8 o Aukuso, na taʻua ai e le Thailand Board of Investment (BOI) e faapea, ua faʻamaonia e Thailand se faʻasologa o faiga faʻamalosi e faʻamalosia malosi ai pisinisi faʻatasi i le va o kamupani i totonu ma fafo e gaosia ai vaega taʻavale.

Fai mai le Komisi o Tupe Teufaafaigaluega a Thailand, o pisinisi faʻatasi fou ma kamupani gaosi oloa o loʻo i ai nei ua uma ona fiafia i togafitiga faʻapitoa ae o loʻo suia i pisinisi faʻatasi e agavaa mo se isi lua tausaga o tuusaunoaga lafoga pe a latou talosaga aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le 2025, ae o le aofaʻi o tuusaunoaga lafoga. vaitaimi o E le tatau ona sili atu i le valu tausaga.

a

I le taimi lava e tasi, na taʻua ai e le Thailand Investment Commission e faapea, ina ia agavaa mo le faʻaititia o lafoga, o le kamupani faʻavae fou e tatau ona teu faʻafaigaluega a itiiti ifo i le 100 miliona baht (tusa ma le US $ 2.82 miliona) i le fanua o gaosiga o vaega taʻavale, ma e tatau ona umia fa'atasi e se kamupani Thai ma se kamupani mai fafo. Fuafuaga, lea e tatau ai i le kamupani Thai ona umia ia le itiiti ifo i le 60% o sea i totonu o pisinisi faʻatasi ma tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le 30% o le tupe faʻamaufaʻailogaina o le pisinisi faʻatasi.

O faʻamalosiaga o loʻo taʻua i luga e masani lava ona faʻamoemoe i le fausiaina o le taʻavale a Thailand e faʻatulaga ai le atunuʻu i le fatu o le faʻalapotopotoga o taʻavale a le lalolagi, aemaise lava le faʻaogaina o se tulaga maualuga i le televave o le faʻatupulaia o le maketi o taavale eletise i le lalolagi. I lalo o lenei fuafuaga, o le a faʻamalosia e le malo Thai le galulue faʻatasi i le va o kamupani Thai ma kamupani mai fafo i le atinaʻeina o tekinolosi e faʻamautu ai le faʻatauvaʻa a Thailand i pisinisi taʻavale a Asia i Sautesasae.

O Taialani o le nofoaga autu o gaosiga o taʻavale tele i Asia i Sautesasae ma o se nofoaga e auina atu i fafo mo nisi o taʻavale sili i le lalolagi. I le taimi nei, o loʻo faʻamalosia malosi e le malo Thai tupe faʻafaigaluega i taavale eletise ma faʻalauiloaina se faasologa o faʻamalosi e faatosina ai pisinisi tetele. O nei fa'aosofiaga ua fa'atosina mai ai le tele o tupe fa'afaigaluega mai fafo i tausaga ua tuana'i, aemaise lava mai le au gaosi oloa mai Saina. I le avea ai ma "Detroit of Asia", ua fuafua le malo Thai e faia le 30% o ana gaosiga o taavale e sau mai taavale eletise i le 2030. I le lua tausaga talu ai, o tupe teufaafaigaluega a le au gaosi eletise Saina e pei o BYD ma Great Wall Motors ua aumaia ai foi ni mea fou. malosi i le pisinisi tau taavale a Thailand.


Taimi meli: Aukuso-12-2024