• O lo'o matua'i o'o mai ma'a mautu, po'o fa'afefe CATL?
  • O lo'o matua'i o'o mai ma'a mautu, po'o fa'afefe CATL?

O lo'o matua'i o'o mai ma'a mautu, po'o fa'afefe CATL?

O le uiga o le CATL i ma'a malo-malo ua fa'aletonu.

Talu ai nei, Wu Kai, saienitisi sili o le CATL, na faʻaalia o le CATL o loʻo i ai le avanoa e gaosia ai maa malo-malo i vaega laiti i le 2027. Na ia faʻamamafaina foʻi pe afai o le matua o maʻa malo-malo uma e faʻaalia o se numera mai le 1 i le 9, o le matua o le CATL o loʻo i ai nei i le tulaga 4, ma o le faʻamoemoe o le ausia lea o le 7-8 i le 2027.

kk1

E sili atu ma le masina talu ai, Zeng Yuqun, taʻitaʻifono o le CATL, na talitonu o le faʻatauina o maʻa malo-malo o se mea mamao.I le faaiuga o Mati, na fai mai ai Zeng Yuqun i se faatalanoaga ma le aufaasālalau o aafiaga faʻatekinisi o loʻo i ai nei o maʻa malo-malo e "le lava lelei" ma o loʻo i ai faʻafitauli saogalemu.O lo'o iai pea le fa'atauva'a i ni nai tausaga.

I totonu o le masina e tasi, na suia ai le uiga o le CATL i ma'a malo-malo mai le "mamao fa'apisinisi" i le "o lo'o i ai se avanoa mo le gaosiga o vaega laiti".O suiga laiti i lenei vaitau e tatau ona mafaufau ai tagata i mafuaʻaga o loʻo i tua.

I taimi talu ai nei, ua faʻateleina le lauiloa o maʻa malo-malo.A fa'atusatusa i aso ua tuana'i, ina ua tu'u atu kamupani e aumai oloa ma ua le lava le sapalai o ma'a eletise, o lea ua sili atu le malosi o le gaosiga o maa ma ua fa'agesegese le tuputupu a'e i le vaitaimi o le CATL.I le feagai ai ma le tulaga o suiga tau pisinisi, o le tulaga malosi o le CATL ua avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi.

I lalo o le malosi o le maketiina o maa malo, "Ning Wang" na amata ona popole?

Fa'atauga matagi agi agai atu i "ma'a malo"

E pei ona tatou iloa uma, o le autu o le siitia mai maa vai i maa semi-malosi ma mautu uma o le suiga ole electrolyte.Mai maa vai i maa malo-malo, e tatau ona suia mea vailaʻau e faʻaleleia ai le malosi o le malosi, faʻaogaina o le saogalemu, ma isi.E masani ona valoia i totonu o pisinisi e le mafai e maʻa malo-malo ona ausia le tele o gaosiga seia oʻo i le 2030.

I aso nei, o le taʻutaʻua o maʻa malo-malo e le masani ai, ma o loʻo i ai se malosi malosi e alu i luga o le maketi i luma atu.

I le aso 8 o Aperila, na tuʻuina atu ai e le Zhiji Automobile le faʻataʻitaʻiga eletise mama fou Zhiji L6 (Configuration | Inquiry), lea e faʻapipiʻiina i le "muamua-augatupulaga lightyear solid-state maa" mo le taimi muamua.Mulimuli ane, na faʻasalalau e le GAC Group e faʻapea o maʻa malo-malo uma ua fuafua e tuʻu i totonu o taʻavale i le 2026, ma o le a faʻapipiʻi muamua i faʻataʻitaʻiga Haopin.

kk2

O le mea moni, o le tautinoga faalauaitele a Zhiji L6 o loʻo faʻapipiʻiina i le "muamua-augatupulaga lightyear solid-state maa" ua mafua ai foi le tele o feeseeseaiga.O lona ma'a malo-malo e le'o se ma'a malo-malo atoa.Ina ua uma le tele o taamilosaga o talanoaga loloto ma auʻiliʻiliga, Li Zheng, pule sili o le Qingtao Energy, na iu lava ina faamanino mai e faapea "o lenei maa o le mea moni lava o se maa semi-malosi", ma na faasolosolo malie lava ona soloia le feeseeseaiga.
I le avea ai o se tagata e tuʻuina atu maa a le Zhiji L6 solid-state, ina ua faʻamalamalamaina e Qingtao Energy le mea moni e uiga i maʻa semi-solid-state, na fai mai le isi kamupani na latou faia se alualu i luma fou i le tulaga o maʻa malo-malo uma.O Aperila 9, GAC Aion Haobao na faasilasilaina o le 100% o le malo-malosi uma o le a tatalaina aloaia ia Aperila 12.

Ae ui i lea, o le taimi muamua na faʻatulagaina e faʻamalolo ai oloa na suia i le "gaosiga tele i le 2026."O ia faiga fa'asalalau faifaipea ua tosina mai ai fa'asea mai le tele o tagata i totonu o le alamanuia.

E ui lava o kamupani uma e lua sa taaalo i upu i le maketiina o maa malo-malo, o le lauiloa o maa malo-malo ua toe tuleia i se tumutumuga.

I le aso 2 o Aperila, na faasilasila mai ai e le Tailan New Energy e faapea o le kamupani ua matua alualu i luma i le sailiga ma le atinaʻeina o "auto-grade all-solid-state lithium batteries" ma saunia lelei le monomer muamua i le lalolagi ma le gafatia o le 120Ah ma se fuaina le malosi malosi o le 720Wh/kg's ultra-high energy density all-solid-state lithium metal battery, malepe le faamaumauga o alamanuia mo le gafatia e tasi ma le maualuga maualuga o le malosi ole maa lithium compact.

I le aso 5 o Aperila, na faasilasila mai ai e le German Research Association for the Promotion of Sustainable Physics and Technology e faapea, ina ua maeʻa le toeitiiti atoa le lua tausaga o suʻesuʻega ma atinaʻe, na fausia ai e le au tomai faʻapitoa Siamani se seti atoa o le sodium-sulfur maʻa maualuga ma le saogalemu. otometi atoatoa faiga faʻaauau, lea e mafai ona sili atu i le 1000Wh / kg le malosi o le malosi o le maa, o le maualuga o le utaina o le eletise leaga e maualuga i le 20,000Wh / kg.

E le gata i lea, mai le faaiuga o Aperila e oʻo mai i le taimi nei, Lingxin New Energy ma Enli Power ua faʻasalalau faʻasolosolo e faapea o le vaega muamua o a latou poloketi faʻamalo-malo ua tuʻuina atu i le gaosiga.E tusa ai ma le fuafuaga muamua a le vaega mulimuli, o le a ausia le tele o gaosiga o se laina gaosiga 10GWh i le 2026. I le lumanaʻi, o le a taumafai e Ausia se faʻatulagaina o fale gaosi oloa i le lalolagi atoa o le 100 + GWh i le 2030.

Malosi atoatoa pe semi-malosi? Ning Wang faatelevave le popole

Pe a faatusatusa i maa vai, o maa malo-malo ua tosina mai ai le tele o le gauai ona e tele a latou mea taua e pei o le maualuga o le malosi, maualuga le saogalemu, laʻititi laʻititi, ma le lautele o le vevela faʻaogaina.O i latou o se sui taua o le isi augatupulaga o maa lithium maualuga.

kk3

E tusa ai ma le mea o loʻo i totonu o le eletise eletise, o nisi o tagata fai pisinisi ua latou faia se eseesega manino i le va o maʻa malo.E talitonu le alamanuia o le auala o le atinaʻeina o maʻa malo-malosi e mafai ona vaevaeina i ni vaega e pei ole semi-solid (5-10wt%), quasi-solid (0-5wt%), ma all-solid (0wt%).Ole eletise ole fa'aogaina ile semi-solid ma quasi-solid o mea uma ia Fa'afefiloi malō ma vai eletise.

Afai o le a umi se taimi mo ma'a malo-malo uma e i ai i luga o le auala, o lona uiga o ma'a semi-solid-state ua uma ona alu.

E tusa ai ma fuainumera le atoatoa mai Gasgoo Auto, o loʻo i ai i le taimi nei e sili atu ma le sefulu ma le lua kamupani maa eletise i totonu o le atunuʻu ma fafo, e aofia ai China New Aviation, Honeycomb Energy, Huineng Technology, Ganfeng Lithium, Yiwei Lithium Energy, Guoxuan High-tech, ma isi. fa'apea fo'i ona fa'ata'atia maa semi-solid state, ma se fuafuaga manino e alu i totonu o le ta'avale.

kk4

E tusa ai ma faʻamaumauga mai lala sooupu talafeagai, e oʻo mai i le faaiuga o le 2023, o le fuafuaga o le gaosiga o le gaosiga o le semi-solid i totonu o le atunuʻu ua faʻaputuina e sili atu i le 298GWh, ma o le gaosiga moni o le gaosiga o le a sili atu i le 15GWh.2024 o le a avea ma se mea taua i le atinaʻeina o le alamanuia maʻa malo.O le uta tele ma le fa'aogaina o (semi-) ma'a malo-malo e fa'amoemoe e maua i totonu o le tausaga.O loʻo faʻamoemoeina o le aofaʻi o le gafatia faʻapipiʻi i le tausaga atoa o le a sili atu i le 5GWh faʻailoga.

I le feagai ai ma le televave o le alualu i luma o maa malo-malo, na amata ona salalau le popolega o le vaitaimi o le CATL.A fa'atusatusa, o gaioiga a le CATL i le su'esu'ega ma le atina'eina o ma'a malo-malo e le vave tele.E leʻi leva talu ai nei na tuai ai ona "suia lona fati" ma faʻatinoina aloaia le faʻatulagaina o le tele o gaosiga o maʻa malo.O le mafuaʻaga o loʻo naunau ai Ningde Times e "faʻamatala" atonu o le mamafa mai le fetuunaiga o le fausaga o fale gaosi oloa ma le faʻagesegese o lona lava tuputupu aʻe.

I le aso 15 o Aperila, na tuʻuina atu ai e le CATL lana lipoti tau tupe mo le kuata muamua o le 2024: o le aofaʻi o tupe maua e 79.77 piliona yuan, o le faʻaititia o le tausaga i le tausaga e 10.41%;o tupe mama e maua mai i tagata e umia sea o kamupani lisiina e 10.51 piliona, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 7%;o tupe mama e le'i maua pe a uma ona toesea e 9.25 piliona yuan, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 18.56%.

E taua le ta'ua o le lona lua lea o kuata sosoo ua maua e le CATL le pa'u o tupe maua mai lea tausaga i lea tausaga.I le kuata lona fa o le 2023, o le aofaʻi o tupe maua a le CATL na pa'ū i le 10% i lea tausaga ma lea tausaga.A'o fa'aauau pea le pa'u o tau o le maa eletise ma ua faigata ai i kamupani ona fa'ateleina a latou sea maketi i le maketi o le ma'a eletise, o lo'o fa'amavae atu le CATL i lona fa'atupulaia vave.

A va'ai i ai mai se isi va'aiga, ua suia e le CATL ona uiga muamua i ma'a malo-malo, ma e pei o le fa'amalosia e fai pisinisi.Pe a pa'ū le pisinisi atoa maa i totonu o le tulaga o le "solid-state battery carnival", afai e tumau pea le leoa o le CATL pe tumau pea le le amanaiaina o maʻa malo-malo, o le a mautinoa lava le tuua o le lagona o le CATL o loʻo tuai i le matata o tekinolosi fou.le malamalama.

Tali a le CATL: e sili atu nai lo na'o ma'a malo

O le pisinisi autu a le CATL e aofia ai vaega e fa, e pei o maa eletise, maa e teu ai le malosi, mea tau maa ma toe faʻaaogaina, ma punaoa minerale maa.I le 2023, o le vaega o le maa eletise o le a saofagā i le 71% o tupe maua a le CATL, ma le vaega o le teuina o le malosi o le a faʻatatau mo le toeitiiti 15% o ana tupe maua.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le SNE Research, i le kuata muamua o lenei tausaga, o le gafatia faʻapipiʻiina e le CATL i le lalolagi atoa o ituaiga eseese o maa o le 60.1GWh, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga o le 31.9%, ma lona faʻasoa maketi e 37.9%.O fuainumera mai le China Automotive Power Battery Industry Innovation Alliance o loʻo faʻaalia ai i le kuata muamua o le 2024, o le CATL na tulaga muamua i le atunuʻu ma le faʻaogaina o le 41.31GWh, faʻatasi ai ma le maketi o le 48.93%, o se siitaga mai le 44.42% i le vaitaimi lava e tasi tausaga talu ai.

kk5

O le mea moni, o tekinolosi fou ma oloa fou e masani lava ona ki i le maketi a le CATL.Ia Aukuso 2023, Ningde Times tatalaina le Shenxing superchargeable maa ia Aokuso 2023. O lenei maa o le lalolagi muamua lithium iron phosphate 4C supercharged maa, e faaaoga ai le tele o fesootaiga faaeletonika cathode, graphite mama ion vave, ultra-maualuga conductivity electrolyte, ma isi. tekinolosi fou e mafai ai ona ausia le 400 kilomita o le ola o le maa pe a uma ona faʻaalu mo le 10 minute.
Na faaiʻu e le CATL i lana lipoti tau tupe mo le kuata muamua o le 2024 e faapea o maa Shenxing ua amata faʻasalalau tele.I le taimi lava e tasi, na tuʻuina atu e le CATL le Tianheng Energy Storage, lea e tuʻufaʻatasia ai le "zero decay i le 5 tausaga, 6.25 MWh, ma le tele-dimensional true safety" system.E talitonu Ningde Times o lo'o fa'atumauina pea e le kamupani se tulaga lelei o alamanuia, ta'ita'ia tekonolosi, fa'amoemoega mana'omia lelei, fa'avasegaina tagata fa'atau, ma pa puipui maualuga.

Mo CATL, o maa malo-malo e le na'o le "filifiliga" i le lumanaʻi.I le faaopoopo atu i le Shenxing Battery, na galulue faʻatasi foi CATL ma Chery i le tausaga talu ai e faʻalauiloa se faʻataʻitaʻiga o le sodium-ion battery.Ia Ianuari o le tausaga nei, na talosaga ai le CATL mo se pateni ua faaulutalaina "Sodium-ion Battery Cathode Materials and Preparation Methods, Cathode Plate, Batteries and Electric Devices", lea e faʻamoemoe e faʻaleleia atili le tau, ola ma le maualalo o le vevela o le sodium-ion. maa.itu o le faatinoga.

kk6

Lona lua, o lo'o su'esu'e malosi fo'i e le CATL punaoa fou a tagata fa'atau.I tausaga talu ai nei, ua faʻalauteleina e le CATL maketi i fafo.Mafaufau i le aʻafiaga o geopolitical ma isi mea, ua filifilia e le CATL se faʻataʻitaʻiga laisene faʻatekonolosi mama e fai ma faʻalavelave.Ford, General Motors, Tesla, ma isi mea atonu o ana tagata faʻatau.

A'o va'ai i tua o le fa'atauva'a fa'atauga o ma'a malo-malo, e le'o tele le suiga o le CATL mai le "conservative" i le "gaoioiga" i luga o ma'a malo.E sili atu le fa'apea ua a'oa'o le CATL e tali atu i mana'oga o maketi ma o lo'o fa'agaoioia le fausiaina o se kamupani ta'uta'ua o le ma'a eletise.ata.
E pei lava o le tautinoga a le CATL i le ata vitio, "Pe a filifilia se tram, vaavaai mo maa CATL."Mo CATL, e le afaina po o le a le faʻataʻitaʻiga e faʻatau e le tagata faʻaoga poʻo le fea maa latou te filifilia.Afai lava e manaʻomia e le tagata faʻaoga, e mafai e le CATL ona "faia".E mafai ona iloa i le tulaga o le televave o atinaʻe pisinisi, e manaʻomia i taimi uma le faʻalatalata atu i tagata faʻatau ma suʻesuʻe manaʻoga o tagata faʻaoga, ma o le taʻitaʻia o kamupani B-itu e leai se faʻalavelave.


Taimi meli: Me-25-2024