• E tusa ai ma le saogalemu o le aveta'avale, o moli faʻailoga o faiga faʻatautaia fesoasoani e tatau ona avea ma meafaigaluega masani
  • E tusa ai ma le saogalemu o le aveta'avale, o moli faʻailoga o faiga faʻatautaia fesoasoani e tatau ona avea ma meafaigaluega masani

E tusa ai ma le saogalemu o le aveta'avale, o moli faʻailoga o faiga faʻatautaia fesoasoani e tatau ona avea ma meafaigaluega masani

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le faasolosolo malie o le faalauiloaina o tekinolosi fesoasoani, aʻo tuʻuina atu le faʻaogagofie mo femalagaaiga a tagata i aso uma, e aumaia ai foi ni lamatiaga saogalemu fou. O fa'alavelave tau ta'avale ua lipotia soo ua avea ai le saogalemu o le aveta'avale fesoasoani ose mataupu felafolafoa'i i manatu lautele. Faatasi ai ma i latou, pe talafeagai le faʻaogaina o se moli faʻailoga fesoasoani i fafo o le taʻavale e faʻaalia manino ai le tulaga avetaʻavale o le taʻavale ua avea ma taulaiga o le mafaufau.

O le a le moli fa'ailo o le faiga aveta'avale fesoasoani?

taavale1
taavale2

O le mea e taʻua o le fesoasoani faʻataʻitaʻiga faʻailoga moli e faʻatatau i se moli faʻapitoa faʻapipiʻi i fafo o le taavale. E ala i tulaga faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma lanu, o se faʻaaliga manino i isi taʻavale ma tagata savavali i luga o le auala e faʻapea o le fesoasoani avetaʻavale o loʻo faʻatonutonuina le taʻavale, faʻaleleia le faʻaogaina o le auala ma fegalegaleaiga. O lo'o fa'amoemoe e fa'aleleia atili le saogalemu o ta'avale ma fa'aitiitia fa'alavelave tau ta'avale e mafua mai i le fa'aitu sese o le tulaga o le ave ta'avale.

O lona fa'avae galue e fa'avae i luga o masini ma fa'atonu faiga i totonu o le ta'avale. Pe a fa'aalia e le ta'avale le galuega aveta'avale fesoasoani, o le a otometi lava ona fa'agaoioia moli fa'ailoga e fa'amanatu ai i isi tagata fa'aoga auala e fa'alogo.

Ta'ita'ia e kamupani ta'avale, e seasea fa'aaogaina moli fa'ailoga fesoasoani

I lenei laʻasaga, talu ai e leai ni faʻatonuga faʻale-malo, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i le maketi o taavale i totonu o le atunuʻu, e naʻo le Li Auto faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina faʻatasi ma moli faʻailoga fesoasoani, ma le lanu o moli e lanumoana-lanumeamata. Avea le Ideal L9 e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le taavale atoa ua faʻapipiʻiina i le aofaʻi o moli faʻailoga 5, 4 i luma ma le 1 i tua (o le LI L7 e 2). O lenei moli faʻailoga ua faʻapipiʻiina i faʻataʻitaʻiga AD Pro ma AD Max. E malamalama i le tulaga faaletonu, pe a ki le taavale le faiga ave taavale fesoasoani, o le a otometi lava le moli faailoilo. E tatau ona maitauina o lenei galuega e mafai foi ona tape ma le lima.

Mai le va'aiga fa'ava-o-malo, e leai ni fa'ata'ita'iga talafeagai po'o ni fa'amatalaga mo moli fa'ailoga fesoasoani i totonu o atunu'u 'ese'ese, ma o le tele o kamupani ta'avale e tausolomua e fa'apotopoto. Ave Mercedes-Benz o se faʻataʻitaʻiga. Ina ua uma ona faʻamaonia le faʻatau atu o taʻavale ua faʻapipiʻiina i le auala avetaʻavale fesoasoani (Drive Pilot) i Kalefonia ma Nevada, na taulamua i le faʻaopoopoina o moli faʻailoga turquoise i le Mercedes-Benz S-Class ma Mercedes-Benz EQS faʻataʻitaʻiga. Pe a faʻagaoioia le auala avetaʻavale fesoasoani, , o le a ki foʻi moli i le taimi lava e tasi e faʻailoa ai isi taʻavale ma tagata savavali i luga o le auala, faʻapea foʻi ma tagata faigaluega faʻamalosia tulafono.

E le faigata ona maua e ui lava i le televave o le atinaʻeina o tekonolosi fesoasoani i le lalolagi atoa, o loʻo i ai pea ni faaletonu i tulaga lagolago talafeagai. O le tele o kamupani ta'avale e taula'i i su'esu'ega fa'atekonolosi ma atina'e ma fa'atau oloa. Mo moli fa'ailoga fa'atama'ita'i fesoasoani ma isi E le lava le fa'alogo e totogi atu i fa'atonuga autu e feso'ota'i ma le saogalemu o le ta'avale i luga o auala.

Mo le fa'aleleia atili o le saogalemu i luga o le alatele, e matua'i mana'omia le fa'apipi'iina o ni moli fa'ailoga fesoasoani

O le mea moni, o le mafua'aga sili ona taua mo le fa'apipi'iina o moli fa'ailoga fesoasoani o le fa'aitiitia o fa'alavelave tau ta'avale ma fa'aleleia le saogalemu o le ta'avale. Mai se vaaiga faʻapitoa, e ui lava e leʻi oʻo i le tulaga o le avetaʻavale fesoasoani i totonu o le atunuʻu i le L3 tulaga "taʻavale tutoʻatasi", e matua vavalalata lava i tulaga o galuega moni. O nisi o kamupani ta'avale na ta'ua muamua i a latou fa'alauiloa o le tulaga aveta'avale fesoasoani o a latou ta'avale fou o le L2.99999... tulaga, lea e latalata i le L3. O Zhu Xichan, o se polofesa i le Tongji University School of Automotive, e talitonu o le faʻapipiʻiina o moli faʻapipiʻi fesoasoani e aoga mo taʻavale fesoʻotaʻi atamai. Ole tele o ta'avale fai mai o le L2 + o lo'o i ai moni lava le mafai L3. O nisi avetaavale e faʻaaoga moni I le faagasologa o le faʻaaogaina o se taʻavale, o le L3 faʻaaogaina masani o le a fausia, e pei o le avetaʻavale e aunoa ma lima poʻo vae mo se taimi umi, lea o le a mafua ai ni lamatiaga saogalemu. O le mea lea, pe a ki le faiga ave taavale fesoasoani, e tatau ona i ai se faʻamanatu manino i isi tagata faʻaoga auala i fafo.

taavale3

I le amataga o le tausaga nei, na ki ai e se tagata e ona le taavale le masini fesoasoani a o ave taavale i le saoasaoa maualuga. O le mea na tupu, ina ua sui auala, sa ia fa’apea o se laupapa fa’alila sa i ona luma o se fa’alavelave, ona fa’afuase’i ai lea ona tu le ta’avale, ma mafua ai ona le mafai e le ta’avale sa i ona tua ona ‘alo ese mai le ta’avale ma mafua ai ona feto’ai le pito i tua. Se'i manatu, afai e fa'apipi'iina le ta'avale a lenei tagata e ona le ta'avale i se moli fa'ailoga fesoasoani e ave ai le ta'avale ma fa'aola e aunoa ma le fa'aletonu, e mautinoa lava e avatu ai se fa'amanatu manino i ta'avale o lo'o siomia ai: Ua ou kiina le fesoasoani aveta'avale. O ave ta'avale o isi ta'avale o le a mataala pe a uma ona maua le fa'atonuga ma tausolomua e nofo ese pe tausia se mamao sili atu le saogalemu, e ono taofia ai le fa'alavelave. I lea tulaga, o Zhang Yue, sui peresitene sinia o Careers Consulting, e talitonu e tatau ona faʻapipiʻi moli faʻailoga fafo i luga o taʻavale ma galuega fesoasoani fesoasoani. I le taimi nei, o loʻo faʻateleina le faʻaogaina o taʻavale ua faʻapipiʻiina i le L2 + fesoasoani avetaʻavale. E maualuga le avanoa e feiloa'i ai ma se ta'avale o lo'o fa'aogaina le L2+ a'o ta'avale i luga o le auala, ae e le mafai ona fa'amasino mai fafo. Afai ei ai se moli faʻailoga i fafo, o isi taʻavale i luga o le auala o le a malamalama lelei i le tulaga avetaʻavale o le taʻavale, lea o le a faʻaosofia ai le mataala, faʻalogo atili pe a mulimuli pe tuʻufaʻatasia, ma tausia se mamao saogalemu talafeagai.

O le mea moni, o auala lapataʻi faapena e le masani ai. O le mea e sili ona taʻutaʻua atonu o le "faʻailoga faʻapitoa". E tusa ai ma manaoga o le "Tulafono mo le Talosaga ma le Faʻaaogaina o Laisene Avetaavale Taʻavale", o le 12 masina talu ona maua e le ave taʻavale taʻavale se laisene avetaʻavale o le vaitaimi faʻataʻitaʻi. I lenei vaitau, pe a aveina se taavale afi, o se sitaili toniga "faailoga faataitai" e tatau ona faapipii pe tautau i tua o le tino o le taavale. ". Ou te talitonu o le tele o avetaavale e iai le poto masani i le avetaavale e tutusa lava le lagona. Soo se taimi lava latou te fetaiai ai ma se taavale o loʻo i ai se "faʻailoga faʻataʻitaʻiga" i le tioata pito i tua, o lona uiga o le avetaʻavale o se "tagata fou", o lea e masani lava ona latou aloese mai ia mea. ta'avale, pe mulimuli pe tu'u fa'atasi ma isi ta'avale Tu'u ia lava le mamao o le saogalemu pe a soso'o mai E fa'apea fo'i mo faiga fa'ata'ita'i fesoasoani O le ta'avale o se avanoa tapuni pe afai e leai ni fa'ailo manino i fafo o le ta'avale, e le mafai e isi ta'avale ma tagata savali pe o le taʻavale o loʻo ave e se tagata poʻo se faiga faʻataʻitaʻi fesoasoani, lea e faigofie ona taʻitaʻia ai le faʻatamala ma le faʻasalaga, ma faʻateleina ai le lamatiaga o faʻalavelave tau taavale.

E tatau ona faaleleia tulaga. E tatau ona fa'atulafonoina moli fa'ailoga mo le aveta'avale fesoasoani.

O lea la, talu ai e taua tele moli faʻailoga fesoasoani e ave ai taavale, e iai ea i le atunuʻu ni faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu e vaavaaia ai? O le mea moni, i lenei laʻasaga, naʻo tulafono faʻapitonuʻu na tuʻuina atu e Shenzhen, o le "Shenzhen Special Economic Zone Intelligent Connected Vehicle Management Regulations" o loʻo iai manaʻoga manino mo le faʻatulagaina o moli faʻailoga, faʻamaonia e faapea "i le tulaga o le avetaʻavale tutoʻatasi, o taʻavale e tutoʻatasi. auala ave taavale e tatau ona faaauupegaina i le otometi "Malamalama faʻailoga auala avetaʻavale i fafo e fai ma faʻamanatuga", ae o lenei tulafono faatonutonu e naʻo le tolu ituaiga o taʻavale fesoʻotaʻi atamai: taʻavale tutoʻatasi tulaga, avetaʻavale tutoʻatasi ma taʻavale tutoʻatasi atoatoa aoga mo L3 ma luga faʻataʻitaʻiga mo "molī faʻailoga tutoʻatasi" ma o le aso fuafuaina o le faʻatinoga o Iulai 2025. Ianuari 1st Ae ui i lea, o lenei tulaga faʻatulafonoina o loʻo faʻatatau i le L3 ma luga atu.

E le mafai ona fa'afitia ua amata ona fa'avavevave le atina'eina o le ta'avale tuto'atasi tulaga L3, peita'i i lea la'asaga, o lo'o fa'atumauina pea faiga ta'avale fesoasoani i totonu o le atunu'u ile tulaga L2 po'o le L2+. E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Pasenger Car Association, mai ia Ianuari ia Fepuari 2024, o le faʻapipiʻiina o taavale fou pasese faʻatasi ma le L2 ma luga atu o loʻo fesoasoani i le avetaʻavale na oʻo atu i le 62.5%, lea o loʻo iai pea le L2 mo se vaega tele. Lu Fang, Pule Sili o Lantu Auto, na taʻua muamua i le Summer Davos Forum ia Iuni e faapea "o loʻo faʻamoemoeina o le L2-level fesoasoani avetaʻavale o le a lauiloa lautele i totonu o le tolu i le lima tausaga." E mafai ona iloa o le L2 ma le L2 + taavale o le a avea pea ma tino autu o le maketi mo se taimi umi a sau. O le mea lea, matou te valaʻau atu i matagaluega talafeagai a le atunuʻu e mafaufau atoatoa i tulaga moni o maketi pe a faʻatulagaina tulaga talafeagai, e aofia ai moli faʻailoga fesoasoani i totonu o tulaga faʻatulafonoina a le atunuʻu, ma i le taimi lava e tasi e tuʻufaʻatasia le numera, lanu malamalama, tulaga, faʻamuamua, ma isi o moli fa'ailoga. Ia puipuia le saogalemu o avetaavale i luga o auala.

E le gata i lea, matou te valaau atu foi i le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi ina ia aofia i totonu o le "Administrative Measures for Access Licensing of Road Motor Vehicle Manufacturers and Products" e lisi ai masini o loʻo i ai moli faʻailoga fesoasoani e avea ma aiaiga mo le ulufale mai o taavale fou ma. o se tasi o mea e suʻe ai le saogalemu e tatau ona pasia aʻo leʻi tuʻuina le taʻavale i luga o le maketi. .

Le uiga lelei i tua o le aveta'avale fesoasoani fa'ailoga moli

I le avea ai o se tasi o faʻatonuga saogalemu o taʻavale, o le faʻaofiina o moli faʻailoga fesoasoani e mafai ona faʻalauteleina le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le atinaʻeina o tekonolosi fesoasoani e ala i le faʻatulagaina o se faasologa o faʻamatalaga faʻapitoa ma tulaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le mamanu o le lanu ma le faʻafefeteina o moli faʻailoga, tulaga eseese o faiga faʻataʻitaʻiga fesoasoani e mafai ona sili atu ona iloga, e pei o le L2, L3, ma isi, ma faʻavaveina ai le faʻalauiloaina o faiga faʻatautaia fesoasoani.

Mo tagata faʻatau, o le faʻalauiloaina o moli faʻailoga fesoasoani o le a faʻaleleia atili ai le manino o le atinaʻe taʻavale uma e fesoʻotaʻi ma le atamai, e mafai ai e tagata faʻatau ona malamalama lelei po o fea taʻavale ua faʻapipiʻiina i faiga faʻatautaia fesoasoani, ma faʻalauteleina lo latou iloa ma le malamalama i faiga faʻatautaia fesoasoani. Malamalama, siitia le faatuatuaina ma le taliaina. Mo kamupani ta'avale, o moli fa'ailoga fesoasoani e fa'aaogaina e le masalomia o se fa'aaliga manino o le ta'ita'iga o oloa. Mo se fa'ata'ita'iga, pe a va'aia e tagata fa'atau se ta'avale ua fa'apipi'iina i moli fa'ailoga fesoasoani, e masani lava ona latou fa'afeso'ota'i ma tekonolosi maualuga ma le saogalemu. O ata lelei e pei o feusuaiga e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi, ma faʻateleina ai le faʻamoemoe e faʻatau.

E le gata i lea, mai se tulaga maualuga, faatasi ai ma le atinaʻeina o le lalolagi o fesoʻotaʻiga faʻatekonolosi taavale, fefaʻatauaʻiga faʻatekinisi faavaomalo ma felagolagomaʻi ua faʻateleina pea. A fua i le tulaga o iai nei, o atunuu i le lalolagi e le o iai ni tulafono manino ma tulaga tuʻufaʻatasia mo moli faʻailoga fesoasoani. I le avea ai o se tagata auai taua i le matata o le atamai fesoʻotaʻiga tekonolosi taavale, e mafai e loʻu atunuu ona taʻitaʻia ma faʻalauiloaina le faʻavasegaina o le faʻaogaina o tekonolosi fesoasoani i le lalolagi atoa e ala i le taʻimua i le faʻatulagaina o tulaga faʻamaonia mo moli faʻailoga fesoasoani, lea o le a fesoasoani e faʻaleleia atili ai le matafaioi a loʻu atunuu. i le tulaga fa'ava-o-malo tulaga faiga fa'avae.


Taimi meli: Aukuso-05-2024