• O lo'o fa'aalia le fa'ailoga lona lua a le NIO, o le a manuia le fa'atau?
  • O lo'o fa'aalia le fa'ailoga lona lua a le NIO, o le a manuia le fa'atau?

O lo'o fa'aalia le fa'ailoga lona lua a le NIO, o le a manuia le fa'atau?

Na fa'aalia le fa'ailoga lona lua a le NIO.I le aso 14 o Mati, na iloa ai e Gasgoo o le igoa lona lua a le NIO o le Letao Automobile.A fua i ata na fa'aalia talu ai nei, o le igoa fa'aPeretania o Ledo Auto o le ONVO, o le N foliga o le LOGO fa'ailoga, ma o le fa'ailoga pito i tua o lo'o fa'aalia ai o le fa'ata'ita'iga e igoa "Ledo L60".

Ua lipotia mai o Li Bin, le taʻitaʻifono o le NIO, na faʻamatalaina le faʻailoga o le "乐道" i le vaega faʻaoga: fiafiaga o le aiga, tausia o fale, ma talanoa e uiga i ai.

O faʻamatalaga a le lautele o loʻo faʻaalia ai o le NIO ua uma ona resitalaina le tele o faʻailoga fou e aofia ai Ledao, Momentum, ma Xiangxiang.Faatasi ai ma i latou, o le aso talosaga a Letao o Iulai 13, 2022, ma o le tagata talosaga o le NIO Automotive Technology (Anhui) Co., Ltd. O loʻo faʻateleina le faʻatau?

A'o lata mai le taimi, o fa'amatalaga patino o le fa'ailoga fou o lo'o faasolosolo malie ona alia'e mai.

asd (1)

I se valaau lata mai o tupe maua, na taʻua ai e Li Bin o le faʻailoga fou a le NIO mo le tele o tagata faʻatau maketi o le a tatalaina i le kuata lona lua o lenei tausaga.O le faʻataʻitaʻiga muamua o le a tuʻuina atu i le kuata lona tolu ma o le tuʻuina atu tele o le a amata ile kuata lona fa.

Na faaalia foi e Li Bin o le taavale lona lua i lalo o le ituaiga fou o se SUV ua fausia mo aiga tetele.Ua ulufale atu i le tulaga tatala faʻataʻitaʻiga ma o le a faʻalauiloaina i luga o le maketi i le 2025, aʻo le taʻavale lona tolu o loʻo i lalo o le atinaʻeina.

A fua i faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei, o le tau o faʻataʻitaʻiga lona lua a le NIO e tatau ona i le va o le 200,000 ma le 300,000 yuan.

Fai mai Li Bin o lenei faʻataʻitaʻiga o le a tauva saʻo ma Tesla Model Y, ma o le tau o le a tusa ma le 10% maualalo nai lo Tesla Model Y.

Faʻavae i luga o le tau taʻiala o le Tesla Model Y o loʻo i ai nei o le 258,900-363,900 yuan, o le tau o le faʻataʻitaʻiga fou ua faʻaitiitia i le 10%, o lona uiga o lona tau amata e faʻamoemoe e pa'ū i le 230,000 yuan.O le tau amata o le faʻataʻitaʻiga sili ona taugofie a le NIO, le ET5, e 298,000 yuan, o lona uiga o faʻataʻitaʻiga fou a le faʻataʻitaʻiga maualuga e tatau ona itiiti ifo i le 300,000 yuan.

Ina ia mafai ona ese mai le tulaga maualuga o le NIO brand, o le a faʻavaeina e le faʻailoga fou ni auala faʻatau tutoʻatasi.Na taʻua e Li Bin o le a faʻaogaina e le faʻailoga fou se fesoʻotaʻiga faʻatau atu, ae o le auaunaga pe a uma ona faʻatau atu o le a faʻaaogaina nisi o faiga faʻatau atu o loʻo iai a le NIO brand."O le sini a le kamupani i le 2024 o le fausia o se upega tafaʻilagi e le itiiti ifo i le 200 faleoloa mo ituaiga fou."

E tusa ai ma le fesuiaiga o maa, o faʻataʻitaʻiga fou o le a lagolagoina foi tekinolosi fesuiaʻi maa, o se tasi lea o tauvaga autu a le NIO.Na taʻua e le NIO o le a maua e le kamupani ni seti se lua o fesoʻotaʻiga eletise, e taʻua o le NIO's dedicated network and shared power swap network.Faatasi ai ma i latou, o faʻataʻitaʻiga fou o le a faʻaogaina se fesoʻotaʻiga fefaʻasoaaʻi eletise.

E tusa ai ma le pisinisi, o ituaiga fou ma tau taugofie o le a avea ma ki pe mafai e Weilai ona toe faʻafoʻi lona paʻu i lenei tausaga.

I le aso 5 o Mati, na fa'asalalau ai e le NIO lana lipoti fa'aletupe mo le tausaga atoa mo le 2023. O tupe maua fa'aletausaga ma fa'atauga na fa'atupula'ia i lea tausaga ma lea tausaga, ma fa'ateleina tupe gau.

asd (2)

O le lipoti tau tupe o loʻo faʻaalia ai mo le 2023 atoa, na ausia e le NIO le aofaʻi o tupe maua o le 55.62 piliona yuan, o le faʻaopoopoga o le tausaga i le tausaga e 12.9%;o le tausaga atoa o tupe leiloa na faʻalauteleina atili i le 43.5% i le 20.72 piliona yuan.

I le taimi nei, e tusa ai ma tupe faʻaagaga, faʻafetai i taʻamilosaga e lua o tupe teufaafaigaluega e tusa ma le US $ 3.3 piliona e faʻalapotopotoga faʻafaigaluegaina mai fafo i le afa lona lua o le tausaga talu ai, o tupe faʻaagaga a le NIO na siitia i le 57.3 piliona yuan i le faaiuga o le 2023. A fua i tupe leiloa o loʻo i ai nei. , Weilai o loʻo iai pea le tolu tausaga le saogalemu.

"I le tulaga o maketi tetele, o le NIO e fiafia i ai le laumua lauiloa faavaomalo, lea ua matua faateleina ai tupe faaagaga a le NIO ma lava tupe e saunia ai mo le 2025 'finals'."Na fai mai NIO.

O tupe fa'afaigaluega a le R&D o le tele lea o tupe gau a le NIO, ma o lo'o i ai se fa'asologa o le fa'atupulaia o lea tausaga ma lea tausaga.I le 2020 ma le 2021, o le faʻafaigaluegaina o le R&D a le NIO o le 2.5 piliona yuan ma le 4.6 piliona yuan, ae o le tuputupu aʻe mulimuli ane na faʻateleina vave, ma le 10.8 piliona na faʻafaigaluegaina i le 2022 yuan, o le faʻaopoopoga o le tausaga i le tausaga e sili atu i le 134%, ma le R&D faʻafaigaluega i le 2023. o le a siitia i le 23.9% i le 13.43 piliona yuan.

Ae ui i lea, ina ia faʻaleleia le faʻatauvaʻa, o le a le faʻaititia e le NIO ana tupe teufaafaigaluega.Fai mai Li Bin, "I le lumanaʻi, o le a faʻaauauina pea e le kamupani le faʻatupeina o le R&D e tusa ma le 3 piliona yuan i le kuata."

Mo kamupani fou ta'avale malosi, maualuga R & D e le o se mea leaga, ae o le maualalo ole fua fa'atatau ole fa'aoga ole NIO o le mafua'aga autu lea e masalosalo ai le alamanuia.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le a tuʻuina atu e le NIO le 160,000 taʻavale i le 2023, o se faʻaopoopoga o le 30.7% mai le 2022. Ia Ianuari i lenei tausaga, na tuʻuina atu e le NIO le 10,100 taʻavale ma le 8,132 taʻavale ia Fepuari.Ole aofa'i o fa'atauga o lo'o avea pea ma fa'alavelave ole NIO.E ui ina eseese auala fa'alauiloa na fa'aaogaina i le tausaga na te'a nei e fa'ateleina ai le tele o fa'atauga i se taimi pu'upu'u, mai le va'aiga atoa o le tausaga, na le mafai lava e le NIO ona ausia lana fa'atauga fa'aletausaga.

Mo le faʻatusatusaga, o le tupe faʻaalu a le Ideal's R&D i le 2023 o le 1.059 miliona yuan, o le tupe mama e 11.8 piliona yuan, ma le faʻatauga faʻaletausaga o le 376,000 taʻavale.

Ae ui i lea, i le taimi o le fonotaga, sa matua mautinoa lava e Li Bin le faʻatauga a le NIO i lenei tausaga ma sa ia mautinoa o le a toe foʻi i le tulaga faʻatau masina o le 20,000 taʻavale.

Ma afai tatou te mananaʻo e toe foʻi i le tulaga o le 20,000 taʻavale, o le faʻailoga lona lua e taua tele.

Fai mai Li Bin o le NIO brand o le a sili atu le gauai atu i tupe mama ma o le a le faʻaaogaina tau tau e faʻatau mo le tele o faʻatau;a'o le fa'ailoga lona lua o le a tuliloaina le tele o fa'atauga nai lo tupe mama fa'asili, aemaise lava i le vaitau fou.I le amataga, o le faʻamuamua o le aofaʻi o le a sili atu le maualuga.Ou te talitonu o lenei tuufaatasiga o se fuafuaga sili atu foi mo le faagaoioiga umi a le kamupani.

E le gata i lea, na faaalia foi e Li Bin o le tausaga a sau o le a faalauiloa ai e le NIO se faailoga fou ma le tau e na o le selau afe o yuan, ma o oloa a le NIO o le a sili atu le lautele o maketi.

I le 2024, a'o toe oso le galu o tau, o le a fa'atupula'ia le malosi o tauvaga i le maketi o taavale.Ua valoia e le alamanuia o le a feagai le maketi o taavale ma se suiga tele i lenei tausaga ma le isi.O kamupani taʻavale fou e le aoga e pei o Nio ma Xpeng e le tatau ona faia ni mea sese pe a latou mananaʻo e o ese mai faʻalavelave.A fua atu i tupe faʻaagaga ma fuafuaga faʻailoga, ua saunia atoatoa foi Weilai ma o loʻo faʻatali mo se taua.


Taimi meli: Mati-19-2024